Ziua Limbilor Europene – 26 septembrie 2012

Ziua Limbilor Europene este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoa rea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.
Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.
În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
La Școala gimnazială nr. 3 au avut loc în zilele de 26 și 27 septembrie 2012, manifestări dedicate acestui eveniment.
Astfel elevii clasei a VIII-a C au fost implicați într-o activitate realizată împreună cu elevii de la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava, îndrumați de doamna lor dirigintă prof. Mustea Mihaela.
Elevii claselor a VII-a C și a VII-a D au desfășurat o interesantă acțiune numită ”Cuvânt și culoare” coordonată de doamna director Apetrei Sidonia și doamnele profesoare Vintilă Isabel și Ciubotariu Otilia.

IMG_0003 IMG_0002 IMG_0001 IMG

 

CLASA  a VII-a A – coordonator prof. Ciornei Gabriela

 Picture3 Picture2 Picture1

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente culturale, Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s