5 octombrie – Ziua Mondială a Educației

                     În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora ziua educatieisemnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele Profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. 
             La 5 octombrie 2012 sărbătorim Ziua Mondială a Educatorului, pentru a şaptea oară în deceniul 2005-2014, intitulat de către ONU şi UNESCO: DECENIUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ
           Elevii și cadrele didactice din școala noastră au desfășurat cu prilejul acestei aniversări, activități deosebite, variate și interesante.
          Astfel, dintre numeroasele evenimente care au avut loc, sunt de menționat câteva exemple precum:
1. Festivitatea de decernare a premiilor obținute în cadrul Concursului școlar național de competență și performanță COMPER 2012, în cadrul căruia elevii școlii îndrumați cu profesionalismul cunoscut al  dascălilor lor, au obținut Premiul I pe țară cu 196 006 de puncte.  Pentru acest succes, a fost decernată Cupa Comper, diplome, premii în cărți, iar biblioteca școlii a primit din partea organizatorilor concursului o impresionantă donație de carte școlară .
            Concursul COMPER este organizat de MECT și  Fundația pentru Științe și Arte Paralela 45, în parteneriat cu  Oficiul pentru Standardizare, Evaluare și Performanță în Educație, Societatea de Științe Matematice din România, Asociația Națională a Profesorilor de Limba și Literatura Română, Uniunea Scriitorilor din România și Editura Paralela 45.
cupa_Suceava_2012_locul1 (1)
 Digital Camera
http://www.concursurilecomper.ro/
 
2. În același cadru primitor al Sălii Multimedia din cadrul Bibliotecii școlii noastre, Ziua Mondială a Educației a fost sărbătorită de elevii și învățătorii claselor a IV-a printr-o expoziție de desene, vizionarea unor materiale PPT și lectura unor poezii despre educație și învățătură. Activitatea a fost filmată și prezentată pe postul local de televiziune Bucovina Tv.
Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera
 
3. Elevii claselor a V-a A și a V-a C, îndrumați de doamna profesoară Vintilă Isabel, au desfășurat cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, un interesant concurs de creație literară și desen. 
 
5oct2012.1 5oct2012.2 5oct2012.3 5oct2012.4
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Concursuri, Evenimente culturale, Programe educative, Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s