9 octombrie

                 Semnificaţia zilei de 9 octombrie, denumită şi << Ziua Holocaustului >> , este legată de începerea deportării evreilor de pe teritoriul României, în Transnistria, în anul 1941, ca urmare a planului Germaniei naziste şinu-putem-uita a statelor aliate ei, de persecutare şi executare a evreilor. Transnistria fusese aleasă ca o variantă a lagărelor de internare din Polonia, urmând să fie locul de concentrare şi izolare a evreilor din România.
                 Cu acest prilej, elevii din clasele a VIII-a B și a VIII-a D, au participat la activitatea dedicată acestui eveniment, organizată de profesorii Cornelia Boboc și Nicolae Moroșan în colaborare cu doamna bibliotecar Elena Alexa. Astfel, în Sala multimedia a Bibliotecii școlii, elevii au urmărit o expunere a semnificației datei de 9 octombrie în istoria națională și un film documentar pe aceeași temă. Pe baza informațiilor oferite de organizatori, elevii au inițiat o dezbatere ad-hoc, dovedind încă o data interesul pentru problemele controversate ale istoriei neamului nostru.
            Activitatea s-a încheiat prin prezentarea expoziției organizată de Muzeul de Istorie al Bucovinei. 
Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente culturale, Proiecte educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s