Lansare de proiecte educative

           Pe data de 4 octombrie a avut loc întâlnirea Comisiei diriginților. În cadrul său
 s-au prezentat și relansat în desfășurare două proiecte foarte importante pentru elevii școlii noastre.
         Creștem împreună – proiect care se adresează unui număr de 60 de elevi ai căror părinţi sunt plecaţi peste hotare.  Realizat în parteneriat cu Organizația Salvați copiii, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Primăria Suceava, proiectul este susţinut de Enel Cuore. Sub coordonarea psihologului Andreea Teresa Niculică şi a consilierului şcolar Carmen Posmangiu, 12 profesori voluntari desfășoară ore în care elevii sunt ajutaţi la teme, activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber, dar şi activităţi culturale diverse şi antrenante.         
            În același timp se asigură ajutor psihologic de traversare a perioadei de separare de părinţi, ţinându-se legătura atât cu aceştia, cât şi cu rudele rămase în ţară care au grijă de micuţi.
Principalul obiectiv al proiectului este diminuarea impactului negativ asociat migraţiei  adulţilor asupra copiilor rămaşi acasă.
             Modele de viață: Suceveni de succes, de ieri și de azi este cel de-al doilea proiect de tradiție din școala noastră care își propune și în acest an descoperirea de către elevi a unor modele de viață de succes prin activități educative alternative, realizarea de proiecte, CD-uri de prezentare, audiţii, concursuri, scenete, carnavaluri, dezbateri. Elevii, îndrumați de cadrele didactice vor parcurge mai multe etape pe parcursul desfășurării lui:  – alegerea unei personalităţi de către fiecare colectiv de elevi;- alegerea liderului de proiect;împărţirea sarcinilor pentru colectarea materialului informativ despre viaţa şi activitatea personalităţii alese;realizarea de proiecte, CD-uri de prezentare, audiţii, concursuri, scenete, carnavaluri, dezbateri; – susţinerea lecţiilor deschise cu finalizarea proiectului.
              Pe panoul de prezentare al proiectului au fost afișate regulamentul și etapele sale de desfășurare.  În același timp, au fost expuse fotografiile unor personalități sucevene cunoscute pentru a oferi sugestii în alegerea temelor de proiect.
 
horia-lovinescu-921617lth (2)Ion-Irimesculossy-page1-260px-Nemes.tif170px-Greculesi_lciprian-porumbescuth5919757864_22ca18bc19263553maximth (1)646x404cu-ce-drept-ne-diminuati-drepturile-de-autor-644x416alexandru-arsinel-despre-bendeac-isi-construieste-un-personaj-care-nu-este-al-luiconstantin-arseni3mihalescu-013-300x300
 
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Programe educative, Proiecte educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s