24 ianuarie 1859 – Ziua Unirii Principatelor Române

                         Cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la realizarea Micii Uniri, așa cum este numit evenimentul alexandru-ioan-cuza-n-1820-d-1873_43c5fd7c2ebc50desfășurat la 24 ianuarie 1859, elevii clasei a VIII-a D au desfășurat o activitate specială, dedicată acestei aniversări.
În Sala multimedia a Bibliotecii școlii, cu sprijinul direct al doamnei bibliotecar, elevii, organizați în echipe de proiect, au prezentat în formule diverse și atractive, personalitatea primului domnitor al Principatelor Unite, modul de înfăptuire al Unirii Principatelor Moldovei și Tării Românești, opera reformatoare a lui Al I Cuza și a principalilor săi colaboratori, probleme controversate din epoca prezentată, momentul abdicării forțate dar și ecoul internațional și importanța evenimentului, ca primă treaptă a realizării statului român modern.
Prin intonarea unor vechi și frumoase cântece patriotice, folclorice dar și moderne, a fost creată o atmosferă emoționantă, de sărbătoare. Elevii au arătat din nou interesul deosebit  pentru cunoașterea trecutului poporului român, dorința de cinstire a memoriei și faptelor personalităților care au contribuit la edificarea statului român modern.
                                                                    prof. de istorie Cornelia Boboc
 
 
 
Digital Camera Digital CameraDigital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera   Digital Camera 
Digital Camera Digital CameraDigital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital Camera Digital CameraDigital Camera Digital Camera
 
 
 Renașterea Națională în timpul lui
 Alexandru Ioan Cuza: http://www.youtube.com/watch?v=G-WGNWtNwn8
 
Moș Ion Roată și Unirea
– povestire de Ion Creangă: http://www.youtube.com/watch?v=adsAglbilko 
 
Hora Unirii: 
http://www.youtube.com/watch?v=uL1bgOtoL3s

 

 
Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente culturale, Proiecte educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s