Content and Language Integrated Learning for Arts and Humanities Teachers

         Dezbatere despre învăţarea literaturii române la Biblioteca Bucovinei
 
         Luni, 8 iulie, a avut loc la Biblioteca Judeţeană „I. G. Sbiera” din Suceava o masă rotundă cu tema „Învăţarea integrată a literaturii române. Conţinut şi limbaj”, organizată de prof. Isabel Vintilă, dr. în filologie. Discuţiile au fost prilejuite de participarea acesteia la un curs Comenius „Content and Language Integrated Learning for Arts and Humanities Teachers”, desfăşurat în cadrul IPC Centre, în Exeter, Marea Britanie, curs sprijinit financiar prin programul de Învăţare pe Parcursul Întregii Vieţi de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
         La discuţii au participat atât cadre didactice din judeţ, cât şi părinţi interesaţi de viziunea modernă asupra învăţământului în spaţiul britanic. Activitatea a fost centrată pe predarea literaturii române în limba engleză, folosind metode activ-participative specifice şi materiale propuse de trainerii de la centrul de formare din Exeter. Învăţământul modern presupune stimularea inteligenţelor multiple, participarea activă a elevilor, învăţarea diferenţiată şi cross-curriculară, dar şi creşterea interesului pentru un anumit subiect sau pentru o limbă de circulaţie internaţională. De aceea, cadre didactice din întreaga lume participă la cursuri în cadrul cărora învaţă metode CLIL (Content and Language Integrated Learning) pe care le aplică în funcţie de vârsta elevilor şi de programele şcolare.

afis

DSCN1898 DSCN1912

                                                                                                    prof. Isabel Vintilă, dr. în filologie
                                                                                                   Școala gimnazială nr. 3 Suceava
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Evenimente culturale și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s