26 septembrie – Ziua Europeană a limbilor

Ziua europeană a limbilor a fost marcată la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava printr-o acțiune comună a profesorilor de limbi moderne. Elevilor li s-a explicat semnificația și rolul acestei zile, care celebrează diversitatea lingvistică din Europa, începând cu 26 Septembrie 2001, la inițiativa Consiliului Europei. Contextul geografic actual tinde să fie unul deschis, fără bariere politice, economice, lingvistice sau de altă natură. Bi/Plurilingvismul devine astfel o condiție sine qua non a cetățeanului european care călătorește, trăiește și muncește în întreaga Europă. Elevii au exemplificat aceste aspecte făcând referire la familiile lor, călătoriile pe care le-au întreprins, fie în scop turistic, fie pentru a-și vizita membrii ai familiei care muncesc în alte țări.
Elevii au prezentat rezultatele muncii lor individuale sau pe grupe de studiu. Clasa a IV-a C ( prof. Mara Socoliuc) a deschis lucrările cu proiecte despre țările europene preferate și limbile care se vorbesc în aceste țări, precum și o minicolecție de stegulețe. Elevii clasei a VII-a D (prof. Sidonia Apetrei) au prezentat muzeul Madame Tussauds din Londra. Pornind de la personalitățile prezentate s-a accesat site-ul oficial al ZEL și s-a vizionat o prezentare cu limbile vorbite de celebrități. D-na prof. Narcisa Tcaciuc a realizat o scurtă prezentare a țărilor francofone. Elevii clasei a VI-a B coordonați de d-na prof. Angelica Chiuchișan au prezentat țările în care se vorbește limba germană, precum și câteva simboluri culturale ale Germaniei. Activitățile s-au încheiat cu audierea unui cântec german tradițional și vizionarea expoziției de carte străină realizată de d-na bibliotecar Elena Alexa.

EDL-banner-COE2012-EN  DSC04665 DSC04664 DSC04676 DSC04677 DSC04679 DSC04692 DSC04693

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente culturale, Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s