Exercițiu de simulare a unui incendiu

       Joi, 2 octombrie 2014, a avut loc la școala noastră un exercițiu de simulare a unui incendiu, coordonat de DSC04565Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Bucovina” Suceava, prin dna inspector Adriana Aioanei. În această activitate au fost implicați elevii din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, cadrele didactice, personalul administrativ al școlii.
Scopul acestui exerciţiu a fost instruirea şi pregătirea elevilor și a întregului colectiv din unitatea noastră,  privind modul de acţiune în situaţii de urgenţă,  să îi înveţe pe participanți cum să reacţioneze în cazul  incendiu, mai ales în atunci când se întâmplă la şcoală.
Obiectivele urmărite au fost cele legate de familiarizarea elevilor şi a cadrelor didactice cu modul de comportare în astfel de cazuri, dar şi dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar.
Scopul exerciţiului a fost şi pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie pe timpul şi imediat după producerea unui incendiu, dar şi pregătirea elevilor pentru un astfel de eveniment.
Pe parcursul exercitiului, a fost realizată evacuarea tuturor persoanelor din incinta şcoli, în ordine. Elevii au fost conduşi la locurile de adunare organizate pe terenul de sport sau pe aleile din fața școlii, dinainte stabilite pentru fiecare clasă.
Este foarte important ca la vârsta  școlară să se exerseze în mod repetat astfel de simulări deoarece numai în acest mod copiii vor conştientiza, alături de adulţi, care este cel mai potrivit comportament în cazul unor situaţii de urgenţă. Pentru a mări eficienţa reacţiilor colective în situaţii amintite mai sus, ne propunem ca astfel de exerciţii să se desfăşoare cât mai des .
Dna inspector Adriana Aioanei le-a vorbit elevilor despre importanţa acestui tip de „repetiţii” menite să-i familiarizeze pe copii cu apariţia unor situaţii de urgenţă, pentru a ști să reacţioneze fără panică, cu disciplină şi exactitate, astfel încât apariţia unui dezastru nedorit să poată fi trecut fără răniţi şi alte probleme.
Chiar dacă a fost o zi ploioasă, toți copiii au participat cu interes, s-au mobilizat în desfășurarea acțiunii, dând dovadă de foarte multă receptivitate.
 
Pentru imagini din timpul desfășurării activității dați click pe link -ul :https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=756607027732121&id=628995237159968
 
 
Alte link-uri utile:
http://www.pompierisv.ro/
http://www.igsu.ro/index.php?pagina=zona_copiilor
http://www.igsu.ro/documente/informare_preventiva/orar_masinuta_pompieri.pdf
 
 
   
Acest articol a fost publicat în Programe educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s