SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE: 17 -21 noiembrie 2014 – „SECURITATEA ALIMENTAȚIEI”

În această săptămână s-au desfășurat activități diverse: expoziții de desene tematice, dezbateri, prezentare de filme,LOGOworkshop-uri, ateliere, vizionare de filme, întâlniri cu specialiști din domeniul medical care au avut ca principale teme :
 • Clasele I: Hrană sănătoasă – copii sănătoși: întâlnire cu asistenta medicală a școlii, expoziție de desene tematice, coordonatori: Crîșmariu Adriana, Crăciun Elena, Cocoș Oana, Zăicescu Mirela;
 • Clasa a V-a B: Rețete tradiționale din zona Moldovei moștenite în familie proiecte în ateliere , coordonator: Asimionesei Cristina;
 • Clasa a VI-a A: Piramida alimentelor proiecte în ateliere, coordonator Marchitan Claudia;
 • Clasa a VI-a C: Hrănește un copil – dezbatere, proiecție film, accesarea site-ul http://www.wfp.org ,  care oferă o masă caldă unui copil dintr-o școală pentru fiecare persoană care este de acord să răspundă la un sondaj WFP (http://gifts.wfp.org/quiz/ ), Coordonator Socoliuc Mara;
 • Clasa a VI-a D: Obiceiuri sănătoase/nesănătoase în alimentație, prezentare de proiecte, dezbatere, coordonator Boboc Mircea
 • Clasa a VII-a A: Securitatea alimentației – expoziție de desene, coordonator Horodincă Loredana
 • Clasa a VII-a B: Pentru o hrană sănătoasă – prezentare de  proiecte, coordonator Forij Silvia
 • Clasa a VII-a C: Sănătatea hranei -prezentare de proiecte, coordonator Catargiu Mihaela
 • Clasa a VII-a D: Alimentația sănătoasă a elevului, atelier, coordonator Apostol Felicia
 • Clasele a VII-a B și a VII-a D: Obiceiuri culinare pe mapamond  – ateliere și prezentare de proiecte în lb. engleză, coordonator Apetrei Sidonia;
 • Clasa a VIII-a A: INFO – Stil de viață durabil – dezbatere, prezentare de proiecte, coordonator Ciceu Doina
 • Clasa a VIII- a B: Natural = normal, Tradiții culinare ale lumii, workshop, coordonator Boboc Cornelia
Beneficiari:  elevi ai școlii și părinți ai acestora, cadre didactice; 
Rezultate:
 • La clasele de la învățământul primar elevii au primit informaţii despre rolul fructelor şi al legumelor în dezvoltarea unui organism sănătos si armonios. A avut loc o întâlnire cu asistenta şcolii, care le-a explicat elevilor valoarea nutritivă a fructelor, legumelor, plantelor medicinale şi a alimentelor preparate în casă, mereu proaspete. În orele de arte vizuale şi abilităţi practice elevii au realizat desene inspirate din această temă şi colaje.
 • La clasele din învățământul gimnazial  activitățile s-au referit la  provocările lumii moderne și modul în care acestea influențează mediul , dar și sănătatea sau modul nostru de viață. Elevii  au  prezentat aspecte problematice ale lumii moderne cauzate de : poluarea mediului, alimentația nesănătoasa, sedentarismul, comportamentul iresponsabil, etc.
 • Impact:

S-a urmărit realizarea unei atitudini corecte şi sănătoase a elevilor, pentru ca aceştia, devenind la rândul lor adulţi, să-şi poată construi un stil de viaţă optim şi astfel să poată contribui la dezvoltarea unei societăţi sănătoase din toate punctele de vedere.

  Plecând de la identificarea factorilor de risc în ceea ce priveşte sănătatea, atât fizică, dar şi mentală şi spirituală, elevii au fost îndrumaţi spre descoperirea tipurilor de atitudini pe care trebuie să le aibă faţă de propriul stil de viaţă, fiind încurajaţi atât spre corijarea practicilor nesănătoase, cât şi spre dezvoltarea acelor tipuri de activităţi care să le dezvolte şi optimizeze calitatea vieţii.
  Un aspect vizat in cadrul acestei activităţi , a fost cel al dezvoltării unei sănătăţi durabile, atât prin conştientizarea efectelor negative pe care le are o alimentaţie nesănătoasă, cât şi prin  informarea elevilor cu privire la tipurile de alimente care produc în organism reacţii pozitive.
Printre elementele care contribuie la dezvoltarea şi menţinerea unui stil de viaţă durabil se numără activitatea fizică desfăşurată în mod constant, dar şi preocuparea pentru crearea şi păstrarea unui mediu cât mai curat.
Elevii au încercat sa reprezinte toate acestea prin desene, clipuri video, prezentări Power Point , postere și colaje și au desfășurat activități practice în ateliere tematice.
 
 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.787026011356889.1073741874.628995237159968&type=1
 
 
 
 
 
Reclame
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Programe educative, Proiecte educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s