ORA DE PROGRAMARE: THE HOUR OF CODE

         Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi și studenţi din peste 180 de ţări. Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor minorități. O coaliție de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America şi College Board.

           Între 8 și 14 decembrie 2014 a avut loc online, în România și în restul lumii, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie. 

          Este vorba despre cel mai interesant concep de eveniment, desfășurat online, care adună cele mai agere minți ale programatorilor din întreaga lume, cu vârste recomandate între 4 și 104 ani. 

       Cu Hour of Code România, Code.org își propune să ajute la demistificarea conceptului că programarea sau tehnologia computerelor este dificilă și le oferă părinților, profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Sperăm că acest demers va ajuta la creșterea conștientizării și încrederii în schimbările pozitive care le poate produce însușirea unor noțiuni de tehnologia computerelor.

                Elevi din clasa a V-a și a VII-a, de la Școala Gimnazială nr. 3 au participat la o oră de programare, realizând pe calculator un joc interactiv, ceea ce le-a adus noi cunoștințe și diplome.

square-logo-red

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Evenimente culturale, Programe educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s