PROGRAMUL WINTER VITAMINS

23 de elevi ai școlii noastre din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a,  participă la Programul Winter Vitamins, desfășurat în winter-vitamins-1024x371parteneriat cu AIESEC România, filiala Suceava.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reprezentând o platformă ce le permite acestora să se dezvolte personal şi profesional prin multiple oportunităţi, cum ar fi experienţe de leadership, stagii internaţionale de practică şi de voluntariat, precum şi un mediu global de învăţare. AIESEC este o organizaţie condusă de tineri pentru tineri, care oferă o experiență unică pentru toate părțile implicate. Membrii AIESEC în parteneriat cu diverse companii pun în aplicare soluţii pentru problemele fiecărei societăţi unde există organizaţia.

Winter Vitamins este un proiect ce se adresează elevilor de gimnaziu. Tema principală a acestuia este globalizarea și interculturalitatea și are ca scop creșterea gradului de conștientizare a elevilor asupra educației și diversității globale.

Winter Vitamins se axează pe dezvoltarea elevilor prin jocuri, pe dezvoltarea capacităților de comunicare, dar și promovarea culturii românești, a tradițiilor și obiceiurilor care încă se mai păstrează. Proiectul poate fi considerat un altfel de curs de limbă engleză pentru copii, deoarece aceștia au ocazia să desfășoare diferite activități într-o manieră non-formală și să poartă conversații în limba engleză cu ceilalți participanți și cu trainerii.

Pe parcursul proiectului, participanții vor lua parte la discuții, jocuri și evenimente susținute de către tineri voluntari veniţi din alte țări. Prin intermediul unor activități distractive, elevii vor descoperi culturile și obiceiurile țărilor din care provin voluntarii și vor putea dobândi cunoștințe generale despre interculturalitate, discriminare sau stereotipuri.

În ajutorul studenților străini vor veni membrii AIESEC Suceava,  pentru a facilita conversația și înțelegerea dintre studenți și elevii participanți.

Beneficiile elevilor:

  • Dezvoltare personală;
  • Învățare prin joc și prin metode cât mai atractive;
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare și socializare;
  • Descoperirea valorilor și a talentelor personale;
  • Interacțiunea cu studenți din afara țării, dar și studenți suceveni;
  • Interacțiunea cu alți elevi din școală sau de la alte școli;
  • Diplomă de participare la activități extra- curriculare.

http://aiesec-suceava.ro/

Imagini de la activitățile desfășurate de grupa elevilor școlii noastre împreună cu studentul reprezentant al AIESEC – Suceava și studenta din Indonezia, participantă în program:

?????????????? ?????????????? ?????????????? ?????????????? ?????????????? ?????????????? ??????????????

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Consiliul elevilor, Programe educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s