10 februarie – ZIUA SIGURANȚEI PE INTERNET

                            Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.
Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a XII-a, Safer Internet Day 2015, va avea loc pe data de 10 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: Let’s create a better Internet together!(Impreuna facem internetul mai bun!) si vizeaza necesitatea colaborarii intre toti utilizatorii de Internet, de la copii, parinti, profesori, reprezentanti ai industriei, politicieni sau formatori de opinie, pentru a face mediul online unul mai bun si mai sigur. Ca in fiecare an, in Romania, evenimentul este precedat de un concurs national de proiecte adresat copiilor care in acest an se va desfasura sub titlul „Resurse digitale pentru viitor”.
In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.
Consortiul a fost initiat in anul 2007 si are ca scop dezvoltarea proiectului Sigur.info in cadrul programului european multianual de promovare a utilizarii, in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online, Safer Internet Plus desfasurat prin organizatia europeana InSafe, de catre Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene.

SID 2015   SID 2015 (1)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Consiliul elevilor, Programe educative, Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s