Zilele Francofoniei – 16-20 martie 2015

         În fiecare an, la 20 martie, se celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei, marcată în 77 de ţări de pe 5 continente. Sărbătoarea  aduce recunoaşterea cuvenită influenţei pe care au avut-o şi o au cultura şi civilizaţia franceză.
În martie, în preajma acestei sărbători, Organizația Internațională a Francofoniei organizează „Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”.

     Într-o primă accepţiune, la sfârşitul secolului al 19-lea, termenul de ‘Francofonie’ a fost utilizat pentru a desemna spaţiile geografice unde limba franceză era folosită în mod curent.
După 1950, definiţia s-a extins, ceea ce a dus la crearea primelor organizaţii şi instituţii

        La “Şcoala Gimnazială Nr. 3” Suceava s-au desfăşurat în săptămâna 16-20 martie 2015 manifestări culturale în cadrul programului Zilele Francofoniei, cu participarea elevilor din clasele V-VIII, coordonaţi de doamna profesoară de limbă franceză Tcaciuc Narcisa. Programul a cuprins recital de poezie, proiecţii video, proiecte.

      La Concursul internațional între clase „Mathématiques sans frontières”, desfășurat în data de 17 martie 2015, din școala noastră au participat în acest an clasele a V-a C, a VI-a A și a VI-a B. Elevii au fost îndrumați de profesorii Marchitan Claudia, Tcaciuc Narcisa, Mustea Mihaela și Chiuchișan Angelica.

    Atât profesorii cât și elevii au apreciat calitatea și originalitatea subiectelor, care le-au dat posibilitatea să-și pună în valoare cunoștințele matematice și pe cele de limbi străine.

Se așteaptă omologarea rezultatelor la nivel național.

journeedelafrancophonie-thumb-540-0-192              couverture2015

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concursuri, Evenimente culturale, Programe educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s