Copilărie fără delincvență la Școala gimnazială nr. 3 Suceava Campanie de prevenire a delincvenței juvenile

Proiectul „Copilărie fără delincvență” este un proiect amplu care se desfășoară la nivel european și care își propune creșterea eficienței acțiunilor de prevenire a delincvenței juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani.

            Proiectul „Copilărie fără delincvență” a fost inițiat în urma identificării nevoii de a intensifica activitățile de prevenire a criminalității în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta răspunderii penale, respectiv 14 ani. Atât datele statistice, cât si constatãrile din teren ale politistilor si asistentilor sociali au condus la concluzia cã acesti minori reprezintã un grup vulnerabil din punct de vedere infractional. În acest context, proiectul si-a propus cresterea eficientei programelor de prevenire a delincventei juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani. „Scopul campaniei este creșterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, părinților și cadrelor didactice, cu privire la prevenirea delincventei juvenile și are ca grupuri țintă trei categorii de persoane: elevi de gimnaziu din clasele V – VII, părinți și aparținători legali, cadre didactice”. Proiectul constă în întâlniri cu cele trei categorii, reprezentând grupul țintă, concursuri adresate elevilor.

             În școala noastră, activitățile proiectului s-au desfășurat cu succes în rândul elevilor de la clasa a VI-a A – diriginte prof. Claudia Georgeta Marchitan și a părinților acestora. Au fost planificate și desfășurate în perioada ianuarie – martie 2015, sesiuni cu elevii și părinții pe teme ca: Violența în școală, Siguranța pe internet, Drogurile, o problemă a adolescenților, Drogurile – o problemă.

           Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, având ca reprezentanți pe sociolog Elena Iacob, inspector principal de poliție și Alexandra Miroș, subinspector.

1                    Participanții la proiectul COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENȚĂ

     2

                                    Consiliul de prevenire a delincvenței  juvenile

https://svnews.ro/politistii-suceveni-au-organizat-un-concurs-pentru-elevi-in-cadrul-proiectului-copilarie-fara-delicventa/52575/

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2015-03-21/Concurs-organizat-de-politisti-in-cadrul-proiectului-Copilarie-fara-delincventa

http://www.newsbucovina.ro/social/124163/proiectul-copilarie-fara-delincventa-de-la-scoala-generala-nr-3-suceava-a-ajuns-la-final

Reclame
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Programe educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s