25 Martie – Sărbătoarea Bunei Vestiri

BunavestireSărbătoarea Bunei Vestiri (25 Martie) desemnează începutul mânturii noastre. Vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc a venit de la Dumnezeu prin Sfântul Arhanghel Gavriil. Sfânta Fecoară Maria s-a învrednicit să-l nască pe Fiul Lui Dumnezeu.

Veste bună a venit un pic mai devreme și pentru copilașii dintr-un orfelinat din municipiul Suceava. Copiii care participă la cateheză la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, inclusiv elevi ai Școlii gimnaziale nr. 3 Suceava,  au fost în vizită la orfelinat. Având în mijlocul lor pe pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar, copiii, încărcați de daruri au adus bucurie copilașilor de la orfelinat.

Lipsa părinților și a iubirii pe care ar trebui să o aibe față de odraslele lor nu poate fi suplinită cu nimic pe pământ. Vreme de o oră, copiii s-au împrietenit, au vorbit și s-au jucat împreună.

Copiii de la catehează s-au pregătit cu o lună înainte. Jucării au adus de acasă, cărți de povești și de colorat, hăinuțe și multe dulciuri și fructe.

Bucurie mare a fost pe copilașii de la orfelinat. Merg și ei la școală și sunt în comuniune cu ceilalți colegi. Socializarea este foarte importantă. Dragostea cu care se purtau cei de la orfelinat față de copii ne-a dat o liniște în suflet.

Cu toții au spus Rugăciunea Domnească „Tatăl Nostru” și la urmă pr. Justinian Cojocar le-a dăruit la fiecare câte o iconiță cu Maica Domnului și cu Sfântul Ierarh Nicolae.

O fetiță de la orfelinat, elevă în clasa a V-a la o școala din municipiul Suceava a spus: „Mulțumim pentru daruri. Mulțumim că v-ați gândit la noi și vă avem și noi în inimile noastre!”

pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar

20150315_130749 20150315_130817 IMG_3935

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Programe educative și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s