Educația rutieră – educație pentru viață

       În săptămâna 7 -11 noiembrie 2016 s-au desfășurat în școala noastră activități dedicate Săptămânii Educației rutiere „Educația pentru viață contează!”.

unnamed  A fost o adevărată campanie de formare a abilităților, competențelor și comportamentului rutier responsabil, în calitate de pietoni, skaterolles și conducători de vehicule cu două roți.

S-au realizat proiecții de filme, studii de caz, prezentări ppt, discuții, concursuri cu tematică specifică educației rutiere.

20161111_103856  20161111_1025258a-1  8a

       Elevii clasei a VI – a D au realizat în cadrul  Săptămânii „ Educației rutiere ” panouri cu semnele de circulație destinate pietonilor și bicicliștilor. Totodată, s-a folosit jocul de rol pentru a simula un accident , elevii conștientizând  pericolul la care sunt expuși atunci când ignoră semnele de circulație.

     Cu prilejul Săptămânii educației rutiere având ca temă “ Educația pentru viață contează!”, elevii clasei a VII – C au desfăşurat o activitatea de informare despre regulile de circulaţie rutieră ca pietoni şi biciclişti şi şi – au dezvoltat simţul de răspundere a tânărului pe drumul public. În cadrul acestei activități, elevii au vizionat o serie de materiale documentare, cum ar fi: prezentare PowerPoint, filmulețe și au avut loc discuţii pe baza celor prezentate.

Feed –back-ul s-a realizat prin jocuri prezentate în format electronic în care au aplicat cunoştinţele însuşite.

La sfârșitul activității elevii au realizat împreună un afiş în care au stabilit câteva reguli de circulație pe care le-au expus pe panoul clasei.

     Elevii clasei a VIII-a C au vizionat filmul  SALVAȚI COPIII de Luc Besson (https://youtu.be/eo5SUFVobEw ) . Impactul filmului a fost deosebit de puternic reușindu-se astfel trezirea interesului pentru subiectul lecției. Au urmat dezbateri, exemple din experiența personală, situații cu care s-au confruntat chiar elevii. Au fost trase concluzii. S-a subliniat importanța faptului că suntem primii responsabili pentru siguranța noastră personală.

La final a fost aplicat un chestionar on line pe site-ul  Educaţia Rutieră | Copilul de azi, şoferul de mâine .

Reclame
Acest articol a fost publicat în Comisia dirigintilor, Programe educative, Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s