Săptămâna Educației Juridice: 5 – 9 martie 2018

         În perioada 5-9 martie 2018 se desfășoară în unitățile școlare din județ a II-a etapă a activităților specifice Educației juridice, conform protocolului Ministerului Educației Naționale cu Ministerul Justiției nr. 9698/20.07.2017 și respectiv nr. 7/95993 din 20.07.2017

         Activitățile de educație juridică continuă în acestă săptămână, după prima etapă de activități care au promovat necesitatea informării elevilor cu aspecte specifice legislative, norme, termeni și conținuturi specifice. Prima etapă s-a desfășurat în perioada 13-17 noiembrie 2017, beneficiari fiind 70 de elevi  din clasele a V-a D, a VII-a C și a VIII-a B, cu participarea profesioniștilor din sistemul juridic (avocați, procurori, consilieri juridici).

     Astfel, în data de 7 martie, 140 de elevi ai  claselor a V-a D, a VIII-a A, B, C și D, au participat la întâlnirea cu domnul procuror Sorin Iașinovschi de la Tribunalul Suceava, care a prezentat tema: Norme și comportamente (prosociale și antisociale). Faptele mele și consecințele acestora.

          Lecția de Educație juridică a fost adaptată, la realitățile cu care se confrunta elevii zi de zi. Ei își vor cunoaște mai bine drepturile dar și obligațiile de cetățeni. Conceptul de educație juridică în școli este menit sa promoveze statul de drept și democrația în societate, în general, și în rândul tinerelor generații, în special, prin comunicarea de noțiuni de educație juridică adaptate la nivelul de învățământ specific gimnaziului , într-o maniera atractivă care a conținut informații relevante pentru elevi și profesori, în conformitate cu prevederile Protocolului încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerul Public.

La activitate au participat profesorii din Comisia metodică „Om și Societate”: Cornelia Boboc, Doina Ciceu, Alina Dănilă și Mircea Boboc.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Proiecte educative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s